FIRINDA MISIRLI MAKARNA YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER :
1 paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
Su
SOS İÇİN MALZEME:
1, 5 su bardağı süt2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ ve zeytin yağı karışık olarak
Küçük küçük doğranmış beyaz peynir
Karabiber
Tereyağı
ÜZERİNİN SÜSLEMESİ:Rendelenmiş kaşar peyniri
Konserve mısır
Konserve mısır
HAZIRLAMASI:
Makarnayı pişirip haşlayarak soğumaya bırakınız. Sos için derince bir kase alıp yumurtayı içine kırıp çırpınız. Çırptıktan sonra süt, yağ ve karabiberi de katıp tekrar karıştırınız. Ufalanmış beyaz peyniri de içine katınız. Borcamın dibini ve kenarlarını bolca tereyağı ile yağlayınız. Sostan azıcık döküp üstüne makarnaları eşit bir şekilde koyduktan sonra üzerine sosu tekrar dökünüz. Üzerine tereyağı parçaları koyarak önceden ısıttığımız 180 dr. fırında 35 dakika kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırında kızarıncaya kadar pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.