LAHANA MÜCVER YEMEK TARİFİ
Malzemeler :
2 Demet Dereotu
250 Gr. Süt Krema
Limon Kabuğu (Rendeli)
500 Gr. Beyaz Lahana
3 Yumurta
1 Büyük Kuru Soğan
Karabiber
700 Gr. Haşlanmış Patates
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
Sıvı Yağ (Kızartmalık)
Tuz
100 Gr. Dana Pastırma
250 Gr. Süt Krema
Limon Kabuğu (Rendeli)
500 Gr. Beyaz Lahana
3 Yumurta
1 Büyük Kuru Soğan
Karabiber
700 Gr. Haşlanmış Patates
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
Sıvı Yağ (Kızartmalık)
Tuz
100 Gr. Dana Pastırma
Hazırlaması :
Beyaz Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince şeritler şeklinde doğrayalım. Beyaz Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayarak suyunu süzelim. Dereotunu yıkayıp ayıklayıp ince ince kıyarak süt kreması ile karıştıralım. Karışıma rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
Suyu süzülen beyaz lahana'yı sıkarak kalan suyunu da süzelim. Kuru soğanı soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. Patateslerin kabuklarını soyarak, yarısını rendenin kalın kısmıyla, diğer yarısını ise ince kısmıyla rendeleyelim. Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayı karıştırarak tuz ve karabiberle tatlandıralım. Büyük bir tavada kızartmalık sıvı yağı kızdıralım. Beyaz Lahanayla oluşan karışımdan kepçe kaşık yardımı ile küçük parçalar alıp kızgın yağda kızartalım. Lahana mücveri arkalı önlü 3 dakika kadar pişirelim. Kızaran mücveri servis tabağına alarak dereotu ve pastırma ile servis yapalım. Afiyet olsun....
Suyu süzülen beyaz lahana'yı sıkarak kalan suyunu da süzelim. Kuru soğanı soyarak küçük küpler halinde doğrayalım. Patateslerin kabuklarını soyarak, yarısını rendenin kalın kısmıyla, diğer yarısını ise ince kısmıyla rendeleyelim. Bir kasede patates, lahana, yumurta, soğan ve nişastayı karıştırarak tuz ve karabiberle tatlandıralım. Büyük bir tavada kızartmalık sıvı yağı kızdıralım. Beyaz Lahanayla oluşan karışımdan kepçe kaşık yardımı ile küçük parçalar alıp kızgın yağda kızartalım. Lahana mücveri arkalı önlü 3 dakika kadar pişirelim. Kızaran mücveri servis tabağına alarak dereotu ve pastırma ile servis yapalım. Afiyet olsun....