GÜL TATLISI TARİFİ


GÜL TATLISI TARİFİ


MALZEMELER: 

1 Pk. Kabartma Tozu, 
2 Kg. un, 
1 Pk. Margarin Yağ, 
1 Çay bardağı Pudra Şekeri, 
1 Yumurta 
1 Su bardağı kırık Ceviz,
1 Pk. Vanilya, 


Şerbet Malzemeleri : 
3 Su bardağı şeker, 
4 Su bardağı su, 
4 Damla Limon suyu. 


ŞERBET HAZIRLAMASI:
3 Su bardağı şekeri tencereye koyarız üzerine 4 Su bardağı suyu ilave ederek pişirmeye başlarız. Şerbet koyulaşana kadar karıştırırız. Koyulaşan hazır olan şerbeti almadan önce 4 damla limon suyunu karıştırır bir kaynar daha gelince altını söndürerek soğumaya bırakırız.

Sunum Hazırlaması: 
Kabartma Tozunu, Oda sıcaklığında yumuşattığımız margarin yağı, Pudra Şekerini, Yumurtayı ve Vanilyayı bütün malzemeleri karıştırarak iyice yoğurunuz. Daha sonra yavaş bir şekilde un ekleyerek hamur sertleşene kadar yoğurmaya devam ediniz. Merdaneyle hamuru açınız ve su bardağı ağzıyla yuvarlak daireler kesiniz. Kestiğimiz daire hamurların kenarlarına beş çizik atınız. Çizilen daire hamurları üst üste ( Hamurun bir kenarı alta, bir kenarı üste gelecek gibi) diziniz. Ortalarına Cevizleri yerleştirip tepsiye diziniz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriniz. Fırından çıkan tatlı tepsisinin üzerine kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti dökeriz. 
Tatlımız servise hazırdır Afiyet olsun....

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı