TAVUK SOTE PİLAV ÜSTÜ YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER:
Yarım kilo tavuk göğsü
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Az tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yeşil biber
1 kase doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve kekik
PİLAV MALZEMESİ:
1 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Önce pilavla başlayalım menümüze ; Yağları Tavamıza koyalım ve tuzlu suda ıslatıp yıkadığımız pirinçleri iyice kavuralım. Suyunu ve tuzunu koyalım yarım devrede pişirelim. O pişe dursun biz sotemizin hazırlıklarına başlayalım. 1 adet soğanı, sarımsakları, sıvı yağ, tereyağı ve kuşbaşı doğranan tavukları Tavamıza atarak üzerine çok az su koyup pişmeye bırakalım. Bu arada pilavı kontrol ederek pişirerek demlenmeye bırakıyoruz. Tavuklar suyunu çekip kavrulmaya başladığı zaman salçasını koyalım. 2 Yemek kaşığı da domates sosu ekleyelim ve karıştıralım. En son baharatları, tuzunu ve maydanozu ekledikten sonra bir iki tur çevirelim ve sote hazırdır. Servise pilav ve üstüne tavuk soteden koyarak yapabiliriz. Afiyet olsun.