KARTALAÇ TARİFİ


KARTALAÇ TARİFİ

MALZEMELER:
5 SU BARDAĞI UN,
2 SU BARDAĞI YOĞURT,
1 SU BARDAĞI SÜT,
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU,
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ,
150 GR. BEYAZ PEYNİR,
50 GR. TEREYAĞI,



YAPILIŞI:
ÖNCELİKLE BEYAZ PEYNİRİ ÇATALLA EZEREK UFALARIZ LEĞENDE. İÇİNE YOĞURT, SÜT, KABARTMA TOZU, TUZ, 30 GR TEREYAĞI, UN KOYARIZ VE YOĞURMAYA BAŞLARIZ. KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YOĞURURUZ. KIVAMA GELİNCE 10-15 CM GENİŞLİĞİNDE İNCE AÇMA ŞEKİLDE YUVARLAK AÇARIZ. TAVAMIZA BİR ÇATALTEREYAĞI ALARAK KOYARIZ. TEREYAĞININ İÇİNE AÇMA HALİNDEKİ HAMURUMUZU KOYARAK KIZARTMAYA BAŞLARIZ.. İKİ YÜZÜ DE KIZARINCA ALIRIZ SERVİS TABAĞINA KOYARIZ.. YANINDA İSTER BAL , İSTER TAHİN, İSTERSE PEKMAZ EŞLİĞİNDE YENİLEBİLİR.. AFİYET OLSUN....



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı