İÇLİ KÖFTE TARİFİ (ELAZIĞ USULÜ)
İÇLİ KÖFTE TARİFİ
BUGÜNKÜ TARİFİMİZ ELAZIĞ YÖRESİ USULÜNE GÖRE TARİFİNİ YAPIYORUM.. BU YEMEK BÖLGENİN VAZGEÇİLMEZ BİR YEMEĞİ OLUP DÜĞÜNLERDE, KUTLAMALARDA VE HATTA BAYRAMLARDA KESİNLİKLE YAPILMAKTADIR. YÖRE HALKI HEM ET HEM DE BULGUR YEMEKLERİNE ÇOK DÜŞKÜNDÜR...
İÇLİ KÖFTE MALZEMELERİ: İNCE BULGUR , KURU SOĞAN, 250 GR. HAŞLANMIŞ TAVUK ETİ VEYA BAYAT EKMEK, SALÇA, KARABİBER, PULBİBER, TUZ, KATI YAĞ,3 LT SU, KIYMA .
HARÇ HAZIRLANIŞI; KIYMA VE KURUSOĞAN BİR TAVADA KATI YAĞDA BİR GÜZEL KAVRULUR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR..
KÖFTE HAZIRLANIŞI; İNCE BULGUR LEĞENE KOYULUR ÜZERİNE 1 LT. SICAK SU EKLENİR VE YUMUŞATILIR, DAHA SONRA İÇİNE KURU SOĞAN RENDELENİR, KARABİBER, PULBİBER, SALÇA ,TUZ, HAŞLAMIŞ TAVUK VEYA KURU EKMEK EKLENEREK YOĞURULUR.. 15 DK. YOĞURDUKTAN SONRA YAPMAYA BAŞLAYABİLİRİZ..
KÖFTE HAMURU KÜÇÜK MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE AVUÇ İÇİNDE YUVARLANIR VE İŞARET PARMAĞI İLE İÇİ UYULUR.. HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ KIYMA HARCINDAN BİR YEMEK KAŞIĞI İÇİNE KOYULARAK TEKRAR KAPATILIR VE YUVARLANIR.. HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ KAYNAR SUYA ATILARAK HAŞLANIR..
DAHA SONRA ARZU EDEN HAŞLANAN İÇLİ KÖFTEYİ YAĞDA KIZARTARAK DA YİYEBİLİR... AFİYET OLSUN...