ETLİ KURU FASULYE TARİFİ
ETLİ KURU FASULYE TARİFİ
MALZEMELER; KURU FASULYE, YARIM YAĞLI KIRMIZI ET, SOĞAN, SİVRİ BİBER, DOMATES, SALÇA, TUZ, KARABİBER, PULBİBER, TERE YAĞI.
ETLİ KURU FASULYE YAPMAK İÇİN KURU FASULYELERİ AKŞAMDAN TENCEREYE ISLAMAYA KOYARIZ VEYA DÜDÜKLÜ TENCEREDE 45 DK-1 SAAT ARASI KAYNATILIR.
ORTA BOY BİR TENCEREYE TERE YAĞI KOYULARAK ERİTİLİR. YAĞ İÇİNE UFAK KIYILMIŞ KURU SOĞAN EKLENİR VE PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞAN PİŞİNCE İÇİNE YARIM YAĞLI ET EKLENEREK KAVRULUR. ET KAVRULUNCA HAZIRLANAN KURU FASULYE İÇİNE EKLENİR. UFAK KIYILMIŞ SİVRİ BİBER 1 BAŞ BÜYÜK DOMATES EKLENEREK KARIŞTIRILIR. 10 DK. PİŞİRİLİNCE İÇİNE 1 KAŞIK SALÇA, TUZ KARABİBER PULBİBER EKLENİR VE ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU İLAVE EDİLEREK KAYNAMAYA BIRAKILIR.. KAYNAMAYA BAŞLAYAN KURU FASULYE 30 DK PİŞİRİLEREK SERVİSE HAZIR HALE GETİRİLİR.. AFİYET OLSUN