HARPUT KÖFTE TARİFİ



HARPU KÖFTE ELAZIĞ YÖRESEL YEMEKLERİNDEN BİRİDİR.

HARPUT KÖFTE YAPMAK İÇİN ;

MALZEMELRİ: YAĞSIZ KIYMA, İNCE BULGUR, KURU SOĞAN, SALÇA, SARIMSAK, KARABİBER, PUL BİBER, 2-3 DİLİM BAYAT EKMEK, SIVI YAĞ VE TERE YAĞI.

KİŞİ SAYISINA GÖRE İNCE BULGUR ALINIR. (ÖRN. 4 KİŞİLİK OLACAK)  1 KG. İNCE BULGUR ALINIR İÇERİSİNE  2 BÜYÜK BAŞ KURU SOĞAN RENDELENİR. 500 GR. YAĞSIZ KIYMA, BAYAT EKMEKLER UAFATILARAK KATILIR. PUL BİBER , KARABİBER, SALÇA, EZİLMİŞ SARIMSAK, 2 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞI VE 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ KOYULARAK KARIŞTIRILIR. KARIŞIM İYİCE YOĞURULUR..

KULAK MEMESİ KIVAMINA GELEN KÖFTE HARCI KÜP ŞEKER BÜYÜKLÜĞÜNDE HER İKİ BAŞ PARMAKLAR VE İŞARET PARMAKLARI ARASINDA KARE OLACAK ŞEKİLDE YUVARLANIR. HAZIRLANAN KÖFTE KAYNAMIŞ SICAK SUYA DÖKÜLEREK PİŞİRİLİR.

KÖFTE 10 DK. KAYNATILIR. YEMEK SERVİSE HAZIRDIR. AFİYET OLSUN..


PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
İlk