SIRIN YEMEĞİ TARİFİ


SIRIN YEMEĞİ HER YÖREYE HAS ÖZELLİK TAŞIR.. ELAZIĞ YÖRESİNE HAS OLAN NADİDE YEMEK TARİFLERİNDEN BİRİSİDİR.. HER YUFKA EKMEĞİ PİŞİRİLDİĞİNDE MUTLAKA YAPILMAKTADIR...


MALZEMELER;  UN, SU, TUZ, TERE YAĞI, PUL BİBER, YOĞURT, SARIMSAK..

YAPILIŞI; UN, SU VE TUZ KARIŞTIRILARAK YOĞURULUR VE HAMUR YAPILIR.. YAPILAN HAMUR 40-50 CM ÇAPINDA VEYA DAHA BÜYÜK BEZELER HALİNDE OKLAVU VEYA MERDANE İLE AÇILIR.. AÇILAN YUFKA HAMURU KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR... HAMUR PİŞERKEN YANMAMASINA VE FAZLA KURU OLMAMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR...

PİŞİRİLEN YUFKALAR DÜRÜM GİBİ YUVARLANIR VE 2 PARMAK KALINLIĞINDA KESİLEREK TEPSİLERE SIK OLMAYACAK BİR ŞEKİLDE DİZİLİR... TEPSİ DOLDUĞUNDA İSE ÖNCE YOĞURT AZ MİKTAR SU İLE ÇALKALANARAK SIVI HALE GETİRİLİR.. SOYULARAK TUZ İLE EZİLEN SARIMSAKLAR SIVI YOĞURT İÇİNE KOYULUR.. GÜZELCE KARIŞTIRILAN SIVI YOĞURT TEPSİDEKİ YUFKALARIN ÜZERİNİ ÖRTECEK ŞEKİLDE DÖKÜLÜR ÜZERİNE..

DAHA SONRA KÜÇÜK BİR TAVA İÇİNDE TEREYAĞI ERİTİLİR. ERİTİLEN VE BİRAZ YAKILAN YAĞIN İÇİNE 2 ÇORBA KAŞIĞI PUL BİBER EKLENEREK TATLANDIRILIR VE RENKLENDİRİLİR.. ATEŞTEN ALINAN KIZGIN TERE YAĞI YOĞURTLANMIŞ YUFKALARIN ÜZERİNE DÖKÜLEREK GEZDİRİLİR... BÖYLECE YEMEK SUNUMA HAZIRDIR.. AFİYET OLSUN...

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı