KIYMALI KARNIYARIK TARİFİ
KIYMALI KARNIYARIK TARİFİ;
KARNIYARIK YAPARKEN ÖNCELİKLE ALINACAK MALZEMENİN KALİTESİ VE KIZARTMA YAĞI İYİ OLMALIDIR.. PATLICANIN ÇOK BÜYÜK VE ÇOK KÜÇÜK OLMAMASI GEREKİYOR. ORTA BOY VE DÜZGÜN OLMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR..
MALZEMELER: KEMER PATLICAN (ORTA BOY DÜZ), YARIM YAĞLI KIYMA, KURU SOĞAN, YEŞİLBİBER, DOMATES, SARIMSAK, SIVI YAĞ, KATI YAĞ, TUZ, KARABİBER, PULBİBER VE 2 SU BARDAĞI SU GEREKİYOR..
YAPILIŞI; ÖNCELİKLE PATLICANLAR DÖRT YANINDAN ŞERİT ŞEKLİNDE SOYULUR (BİR KISMI KALACAK ŞEKİLDE). BAŞ KISIMLARI KOPARILMAZ KULPLARI KESİLİR. ORTASINDAN (BAŞA YAKIN VE SONA YAKIN OLACAK ŞAKİLDE) BIÇAK İLE YARILIR VE TUZLU SUYA ATILIR.
İÇ HARCI; BU ESNADA İÇ HARCI HAZIRLANIR. SARIMSAK, SİVRİ BİBER, DOMATES VE 2 BAŞ ORTA BOY KURU SOĞAN KÜÇÜK BİR ŞEKİLDE DOĞRANIR. TAVA İÇİNE 4 KAŞIK KATI YAĞ KOYULUR ERİTİLİR. DOĞRANMIŞ OLAN MALZEME ERİTİLEN YAĞDA KAVRULARAK PİŞİRİLİR.İÇİNE KARABİBER, PULBİBER VE TUZ EKLENEREK PİŞİRİMİ TAMAMLANIR. PİŞİRİLEN HARÇ SOĞUMAYA BIRAKILIR...
BAŞKA BİR TAVADA TUZLU SUDA BEKLEYEN PATLICANLAR KIZRTILARAK TEPSİYE YARILMIŞ YERLERİNDEN AÇILACAK BİTİŞİK OLMAYACAK ŞEKİLDE DİZİLİR..SOĞUYAN HARÇ MALZEME HER PATLICANIN İÇİNE DOLDURULUR VE 2 SU BARDAĞI SU EKLENEREK FIRINA ATILIR. 30-40 DK. PİŞİRİLEN KARNIYARIK SERVİSE HAZIR HALE GETİRİLMİŞTİR.. AFİYET OLSUN..