KAĞIT KEBABI TARİFİ



KAĞIT KEBABI TARİFİ

KAĞIT KEBABI ELAZIĞ YÖRESİNDE ÇOK TÜKETİLEN BİR YEMEK TÜRÜDÜR. ET VE ET ÜRÜNLERİNE DÜŞKÜN OLMASI NEDENİ İLE BU MENÜLER KULLANILMAKTEDIR.

MALZEMELER:  4 KİŞİLİK İÇİN 2 KĞ DANA KABURGA VE BUT ETİ , DOMATES SALÇASI, TUZ, KARABİBER, TERE YAĞI, PUL BİBER, ALİMİNYUM FOLYO YANMAZ KAĞIT..

HAZIRLANIŞI:  ALMIŞ OLDUĞUMUZ ET VE KABURGAYI ORTA BOY BİR TEPSİYE ALİMİNYUM  FOLYO ÜZERİNE DİZİLİR.. DOMATES SALÇASI, TEREYAĞI, PILBİBER, TUZ, KARABİBER KARIŞTIRILIR VE ET İLE KABURGAYA  BİR GÜZEL  İÇ VE DIŞINA SÜRÜLÜR.. ALİMİNYUM FOLYO AĞZI BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILIR VE TEPSİ İLE FIRINA ATILIR.. 2-3 SAAT FIRINDA PİŞİRİLEREK SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN...

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı