KEŞKEK TARİFİ




KEŞKEK HER YÖREDE FARKLI BİR ŞEKİLDE VE USULDE YAPILIR. DOĞUDA DAMAK TADI OLARAK BATI DA İSE GELENEKSEL OLARAK YAPILMAKTADIR. KEŞKEK KISACA ESKİ BİR GEÇMİŞİ OLAN GÜZEL BİR YEMEKTİR.


MALZEMELER: DÖVME BULGUR, AYRAN, TUZ, YAĞ, PUL BİBER, SU, TEREYAĞI

YAPILIŞI: DÖVME BULGUR AKŞAMDAN ISLAĞA BIRAKILIR VE ŞİŞMESİ BEKLENİR. ŞİŞMİŞ OLAN DÖVME BULGUR BÜYÜK BİR KAZANA ALINIR TEREYAĞI İLE BİR GÜZEL KAVRULUR. TAM ANLAMIYLA KARIŞINCA KISIK ATEŞTE İÇİNE SULANDIRILMIŞ AYRAN İLAVE EDİLEREK KESİLMEDEN KARIŞTIRARAK PİŞİRİLİR. PİŞİRİLEN KEŞKEK SERVİS EDİLİRKEN ÜZERİNE TEREYAĞINDA YAKILMIŞ PULBİBER SOSU EKLENEREK SERVİS EDİLİR.. AFİYET OLSUN...

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı
6 Aralık 2015 13:01

Çok güzel oluyor buu ..

Reply
avatar