SOĞAN HALKASI KIZARTMASI TARMASI
MALZEMELER:
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı mısır unu
1 şişe soda
1 su bardağı pane harcı
3 adet orta boy Kuru Soğan
kızartma içi sıvıyağ, Tuz
YAPILIŞI :
Derin ve geniş bir kase içinde un, nişasta, mısır unu ve tuzu karıştırınız. Bu karışıma sodayı ilave ederek iyice çırpınız. Soğanları soyarak 1,5 cm genişliğinde halkalar halinde doğrayınız.Halka soğanları tek tek önce hazırladığınız harca daldırınız ve sonrada pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartınız. Kızaran soğan halkalarını havlu kağıt üzerine alarak yağını çektiriniz. Servis tabağına alarak sıcak servis yapınız. Afiyet Olsun...