SOĞAN HALKASI KIZARTMASI


     SOĞAN HALKASI KIZARTMASI TARMASI

      MALZEMELER:
         1 su bardağı un
         1 çay bardağı nişasta
         2 yemek kaşığı mısır unu
         1 şişe soda
         1 su bardağı pane harcı
         3 adet orta boy Kuru Soğan
         kızartma içi sıvıyağ, Tuz
  YAPILIŞI :
        Derin ve geniş bir kase içinde un, nişasta, mısır unu ve tuzu karıştırınız. Bu karışıma sodayı ilave ederek iyice çırpınız. Soğanları soyarak 1,5 cm genişliğinde halkalar halinde doğrayınız.Halka soğanları tek tek önce hazırladığınız harca daldırınız ve  sonrada pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartınız. Kızaran soğan halkalarını havlu kağıt üzerine alarak yağını çektiriniz. Servis tabağına alarak sıcak servis yapınız. Afiyet Olsun...




PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı