KARNABAHAR HAVUÇLU YEMEK


KARNABAHAR HAVUÇLU YEMEK  TARİFİ


Malzemeler:
1.5 Kg. Karnabahar
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Kaşık Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Dolu Un
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Havuç
3 Diş Sarımsak
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Dereotu


Hafif, pratik ve lezzetli bir karnabahar yemeği için, öncelikle tencereye zeytinyağını ekleyiniz. Kesmiş olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz. Soyduğumuz havucumuzu halka halka doğrayınız tencereye ekleyiniz ve soğanlarla bir müddet daha kavurunuz. Salçayı ilave ediniz, salça da kavrulduktan sonra temizleyip dallarına ayırdığınız karnabaharları tencereye ilave ediniz. Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişiriniz. Karnabahar yemeği üzerine dereotunu da doğrayıp serpelim ve yemek servise hazırdır. Afiyet Olsun....




PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı