KELLE PAÇA ÇORBASI


KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ


MALZEMELER:

8 Ad. Kuzu ayağı ( paça ) ve Kellesi,
Un, margarin, yumurta, sarımsak,limon ve tuz.

YAPILIŞI: 
Kuzunun kellesini kılları ve derisinden temizledikten sonra, büyükçe bir tencereye yerleştirerek üstüne çıkacak kadar su doldurunuz. Bir gece ya da 5-6 saat kadar serin bir yerde suyun içinde muhafaza ediniz. Daha sonra kanı iyice süzülmüş kellenin olduğu tenceredeki suyu boşaltınız. Kellenin burun kısmını bir tahta üzerinde vurarak iyice temizleyin. Kelleyi yıkadıktan sonra da düdüklü tencerenizin içine koyunuz. Kuzu ayaklarını yani paçaları ocak ateşinde ütüledikten sonra bunları da düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 1,5 saat kadar pişiriniz. Pişirme işlemi bittikten sonra, etleri tencereden alın ve bir süzgeç yardımıyla süzünüz. Etler soğuduğu zaman elinizle ayıklayınız. 5 yemek kaşığı un, tuz, su ve 1 yumurta sarısını bir kasenin içinde çırparak etlerin üzerine ekleyiniz. Terbiyeledikten sonra unun köpükleri kaybolana kadar kaynatınız. Daha sonra ayıkladığınız etleri ilave ederek ocağı kapatınız. Servis ederken sarımsak ve sirke gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.  Afiyet olsun....



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı