KARA LAHANA YEMEĞİ


KARA LAHANA YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER :
2 demet karalahana
2 su bardağı haşlanmış barbunya fasülyesi(kuru)
1 su bardağı haşlanmış mısır yarması
1 tane kurusoğan
1 çay bardağı iri bulgur
Salça
Tuz ,pulbiber
Mısırözü yağ
2 yemek kaşığı mısırunu
Kemikli et

HAZIRLAMASI :

Ön hazırlık olarak Karalahana doğranıp yıkandıktan sonra kaynayan suyun içine atılarak birkaç dakika haşlanacak ve süzülecek. Barbunyalar akşamdan suya konulacak ertesi gün 10 dakika haşlanacak. Mısır yarması da haşlanacak.
  • (Mısır yarması ve barbunya kurusunu her zaman fazla miktarda pişirip buzluğa atabiliriz. Acil durumlarda ve lazım oldukça alıp hızlı ve kolay yemek hazırlayabilirsiniz.) Tencereye yağı kemiği alın kavurun kavurduktan sonra soğanı ilave edin kavurup salçayı ilave ederek kavurunuz. Sonra mısır unu haricindeki diğer malzemeleri ilave edip üzerine kaynar su ilave ederek düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp en az 30 dakika pişiriniz. Yemeğimiz piştikten sonra düdüklü tencereyi soğuk suyun altına koyarak havasını alarak kapağını açınız. Mısır ununu  yemeğinize ilave ederek 10 dakika kadar daha pişiriniz ve ateşi kapatınız.

AFİYET OLSUN....



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı