PATLICAN KEBABI TARİFİ


PATLICAN KEBABI TARİFİ

Bu tarif daha çok urfa ve antep yöresinde yapılan bir yemek çeşitidir.

MALZEMELER  :
  • 1 Kg. Orta Boy Patlıcan
  • 500 Gr. orta yağlı Koyun kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 5 adet domates
  • 5 adet sivri biber
  • 8 adet Arpacık soğan
  • 5 Diş sarımsak
TARİF YAPILIŞI :
Patlıcanları yuvarlak halka şeklinde dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletiniz. Daha sonra kıyma, baharatlar ve zeytin yağını karıştırarak bir güzel yoğurunuz. Üzerini streçle kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendiriniz. Dinlenen köftelerin suyunu süzerek bol su ile yıkadığınız patlıcanları aralarına kıyma koyarak (bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde)tepsiye diziniz. Domates, soğan, biber ve sarımsakları koyarak sıcak suda ezilmiş salçalı suyu kebabın üzerine gezdiriniz. 2 Su bardağı suyu ekleyelim şayet az gelir ise bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
Tepsinin üzerini folyo ile kapatarak 200 derece fırında pişmeye bırakınız. 40 Dk. sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler pişmiş ise folyoyu üzerinden kaldırarak kebabın üzeri kızarana kadar 10 dk. daha pişiriniz. Afiyet olsun.

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı