ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEK TARİFİ



ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEK TARİFİ

MALZEMELER:
4 adet kabak
2 adet kuru soğan
Yarım bağ  maydanoz
Yarım bağ  dereotu
2 adet domates
Tuz
Sıvı yağ
5 diş sarmısak


HAZIRLAMASI :
Kabukları soyulmuş kabaklar boyuna 2’ye bölünür. Kaynayan suda 5 dakika haşlanır. Yayvan bir tencereye alınır. Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan, kuşbaşı doğranmış doma­tes, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, sıvıyağ ve ince doğ­ranmış sarımısak karıştırılır. Kabakların çukur yerlerine doldu­rulur. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir. Yemeğimiz servise hazırdır. Servis tabağına alındığında üzerine bir miktar dereotu ve maydanoz serpilerek sunulur.. afiyet olsun. 





PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı