ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEK TARİFİ
MALZEMELER:
4 adet kabak
2 adet kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
2 adet domates
Tuz
Sıvı yağ
5 diş sarmısak
HAZIRLAMASI :
Kabukları soyulmuş kabaklar boyuna 2’ye bölünür. Kaynayan suda 5 dakika haşlanır. Yayvan bir tencereye alınır. Diğer yanda piyazlık doğranmış soğan, kuşbaşı doğranmış domates, ince kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, sıvıyağ ve ince doğranmış sarımısak karıştırılır. Kabakların çukur yerlerine doldurulur. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir. Yemeğimiz servise hazırdır. Servis tabağına alındığında üzerine bir miktar dereotu ve maydanoz serpilerek sunulur.. afiyet olsun.