ISPANAKLI YAĞLI BÖREK TARİFİ
ISPANAKLI YAĞLI BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
1 kg. ıspanak
6 ad. yufka (pişmiş)
1 kg. sıvı yağ
2 kalıp peynir
pul biber
karabiber
kimyon
tuz
2 baş büyük kuru soğan
Yapılışı:
Öncelikle ıspanaklar bir güzel yıkanır ve 1 saat suda bekletilir.. suyu süzülen ıspanaklar ufak ufak doğranır ve tencereye koyulur. İçine kuru soğanlar doğranarak sıvı yağ eklenir ve pişirilmeye başlanır. Ispanak kendini salıncaya kadar karıştırılır ve ateşten alınır. İçine peynir pulbiber karabiber tuz ve kimyon eklenerek karıştırılır. Tepsimizi yağlarız ve 2 adet yufka araları yağlanarak serilir. 2 Katın üstüne karışımın yarısı serilir.. Üzerine tekrar 2 adet yufka araları ve üzeri yağlanarak serilir. Üzerine kalan malzeme serilir ve 2 adet yufka daha serilerek araları ve üzeri yağlanır.. Tepsimiz hazır olduğundan fırına atabiliriz. 180 Derecede 30 dk. pişirilir servise hazırdır.. afiyet olsun.