ETLİ ÇİĞKÖFTE TARİFİ



ETLİ ÇİĞKÖFTE TARİFİ

Çiğ köfte daha çok doğu ve güney doğu anadolu yöresinde tüketilmeye başlanmış bir aperatif yemek türüdür. Daha sonra tüm Türkiye'ye yaygınlaşmıştır..

Malzemeler: (3 kişilik malzemelerdir)

3 çay bardağı çiğ köftelik esmer veya ince sarı bulgur
1 çay bardağı acı siyah İsot
200 gr.2 kere çekilmiş yağsız kıyma
Yarım çay bardağı karabiber
1 büyük kuru soğan
6 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1 su bardağı kadar kırık buz
1 tatlı kaşığı Domates salçası
1 Su Bardağı Nar Ekşisi

         Yoğurma çiğköfte leğenimize köftelik bulguru, incecik doğradığımız kuru soğanı, daha önceden ısladığımız siyah İsotu , rendelenmiş domatesi, kıyma ve tuzu koyup karıştırıyoruz.
    Yumuşayana kadar pişirir gibi 40 dakika kadar yoğuruyoruz. Salçayı ve yarım çay bardağı su ekleyerek 10 dakika daha yoğuruyoruz. Maydanozu ve taze soğanı ince ince kıyıp Köftemize karıştırıyoruz ve bir kez daha yoğuruyoruz. Artık Etli Çiğ Köftemiz servise hazır hale geliyor, küçük sıkma köfteler yapıp servis tabağımıza diziyoruz. Yanına istediğimiz kadar ve çeşitlerde yeşillikler, nar ekşisi
    ve 2-3 adet kesilmiş limon ekliyoruz.. Afiyet olsun..

    PAYLAŞ

    Author:

    Önceki Yazı
    Sonraki Yazı