ERZİNCAN LOKUMU TARİFİ



ERZİNCAN LOKUMU TARİFİ

Bu tatlı adından da anlaşılacağı üzere Erzincan ve çevresinde yapılmaktadır.


MALZEMELER :
1 Ad. yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilin
1 paket margarin (katı yağ)
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvı yağ
500  gr. un


YAPILIŞI :
Bir kaba 3 su bardağı un koyarız.  içine yumurta, şeker,yoğurt, vanilin, kabartma tozu, katı yağ koyularak yoğurulur. malzeme hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur ve eksiği kadar un ilave edilir. hamur kıvamına gelince içi sıvı yağ sürülmüş tepsiye serilir.. 180 derece ısıdaki fırında 20 dk. pişirilir. üzeri kızarıncaya kadar bekletilip fırından alınır.. üzerine şeker serpilerek servis tabağına alınır.. afiyet olsun...



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı