ETLİ EKŞİLİ BAMYA TARİFİ
ETLİ EKŞİLİ BAMYA TARİFİ
Bu yemek daha çok adana mersin hatay yöresinde yapılan bir yemektir. Yaz ve kış tüketilen lezzetli nefis bir yemektir. Ayrıca bir çok faydaları olduğu da bilinmektedir..
MALZEMELER: Bamya, domates, limon tuzu, salça, pulbiber, karabiber, su , tuz, nohut..
HAZIRLAMASI : Öncelikle nohutlar birgün önceden ıslamaya bırakılır. Daha sonra düdüklü tencereye nohutlar, bamya,tuz, pulbiber, karabiber, 1 kaşık salça, 3 su bardağı su ve domates koyularak ağzı kapatılır.. 45 dk. pişirildikten sonra havası alınan düdüklü tencerenin ağzı açılır.. Tekrar ateşe koyulur ve içine 3-4 tane limon tuzu koyularak 1-2 kaynar getirilir ve ateşten alınır.. İsteğe bağlı olarak üzerine nane, tere otu veya maydanoz doğranarak yemeğimiz servise hazır hale getirilmiş olur.. Afiyet olsun...