KIYMALI BULGUR KEBABI TARİFİ



KIYMALI BULGUR KEBABI TARİFİ

Kıymalı Bulgur kebabı pratik, kolay ve lezzetli bir yemek tarifidir..Daha çok Gazi Anntep , Kilis ve çevresinde yapılmaktadır.


MALZEMELER:  600 gr. yağlı kıyma, 4 yemek kaşığı ince bulgur, 2 ad. orta boy kuru soğan, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı karabiber, lavaş ekmek ..1 ad. yassı şiş..

YAPILIŞI : Derin bir kaba ince bulguru koyarız. içine 2 yemek kaşığı sıcak su ile ıslayarak kabın üzerini streç naylon ile kapatırız ve şişmesini bekleriz.. 10 dk. beklettikten sonra kıymayı , pulbiberi, karabiberi, tuzu ekleyerek yoğurmaya başlarız..yoğurulan karışım yassı şişlere ıslak eller ile yayılarak serilir.. daha sonra şiş çekilerek malzeme yağsız teflon tavada çevrilerek pişirilir..afiyet olsun..



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı