MÜCVER YEMEK TARİFİ



MÜCVER YEMEK TARİFİ

Mücver yöresel olarak değişik tüketilen hoş ve lezzetli bir yemektir.. Kabak sevmeyenleri dahi tiryakisi yapabilecek kadar iddalı bir tariftir.



MALZEMELER : KABAK, TUZ, UN, SIVI YAĞ, YEŞİL SOĞAN, MAYDANOZ, BİBER, DOMATES, KURU SOĞAN, SUMAK, ZEYTİNYAĞI, PUL BİBER, KARABİBER, UN,SU, YOĞURT..

HAZIRLANIŞI: KABAKLAR BİR GÜZEL SOYULARAK RENDELENİR.. İÇİNE UN, SU, TUZ PUL BİBER, KARABİBER, YEŞİL BİBER VE YEŞİL SOĞAN İLAVE EDİLEREK LAPA HALİNİ ALACAK ŞEKİLDE KARIŞTIRILIR.. TENCEREYE YAĞ KOYULARAK KIZDIRILIR.. İÇİNE KARIŞIMDAN KAŞIKLA DÖKÜLEREK KIZARTILIR..

DAHA SONRA YANINA İLAVE OLARAK ÇOBAN SALATA HAZIRLANIR.. BİBER, DOMATES, MAYDANOZ, KURU SOĞAN LEĞENE DOĞRANIR. İÇİNE SUMAK, TUZ, PULBİBER, KARABİBER, ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİLEREK BİR GÜZEL KARIŞTIRILIR...

YANINA AYRICA AYRAN YAPILARAK SERVİSE HAZIRLANIR.. AFİYET OLSUN..


PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı