LAHANA YAPRAK SARMASI TARİFİ



LAHANA YAPRAK SARMASI TARİFİ

LAHANA SARMAK İÇİN SEÇİLEN LAHANANIN KÖRPE VE DAMARSIZ OLMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR. YUMUŞAK VE KOLAY BİR SARIM İÇİN SARMAYA UYGUN OLMASI GEREKMEKTEDİR..


MALZEMELER: ORTA BOY LAHANA, PİRİNÇ VEYA BULGUR, SALÇA, KURU SOĞAN, PUL BİBER, KARABİBER, NANE, TUZ, SUMAK, SIVI YAĞ...


YAPILIŞI: ÖNCELİKLE  LAHANA YAPRAKLARI KÜÇÜK KÜÇÜK EL GENİŞLİĞİNDE BÖLÜNEREK SICAK SUYUN İÇİNE KOYULUR..  DAHA SONRA İÇ HARÇ HAZIRLANIR. BİR LEĞENE PİRİNÇ YADA BULGUR EKLENİR. İÇİNE SALÇA, KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN, KIYILMIŞ NANE, TUZ, PUL BİBER, KARABİBER, SUMAK VE SIVI YAĞ EKLENEREK KARIŞTIRILIR...

TEPSİ ÜZERİNDE SICAK SUYA BIRAKTIĞIMIZ YAPRAKLARI ALARAK İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI HARÇ KOYARIZ.. YAPRAK HARÇ İLE BİRLİKTE KENARLARI KATLANDIKTAN SONRA YUVARLANARAK SARILIR.. SARILAN YAPRAKLAR İÇİ YAĞLANMIŞ TENCEREYE KOYULUR.. TENCERE DOLMAYA YAKIN BIRAKILIR VE ÜZERİNE 2 SU BARDAĞI SU İLE 1 KAŞIK SALÇA KARŞIMI ÜZERİNE DÖKÜLÜR. DAHA SONRA SARMANIN ÜZERİNE PORSELEN BİR TABAK KAPATILIR.. YEMEK 30 DK. PİŞİRİLİR SONRA 15 DK. KISIK ATEŞTE BEKLETİLİR VE ALTI KAPATILIR..

YEMEĞİMİZ SERVİSE HAZIRDIR.. AFİYET OLSUN..



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı