HERDİLİ KÖFTE TARİFİ



HERDİLİ KÖFTE TARİFİ

BU KÖFTE GENELDE DOĞU VE GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİNE MAHSUS BİR YEMEK TARİFİDİR.. DAHA ÇOK KIŞ AYLARINDA YAPILMAKTADIR.. SICAK OLARAK TÜKETİLEN BİR YEMEKTİR.


MALZEMELER  : İNCE BULGUR, SALÇA, TUZ, PUL BİBER, KARABİBER,  SARIMSAK, TEREYAĞI,UN, SU...

YAPILIŞI  : ÖNCELİKLE KÖFTENİN YAPIMINA BAŞLANIR.. BİR LEĞENE İNCE BULGUR KOYULUR.. ÜZERİNE UN VE TUZ EKLENEREK HAFİFCE KARIŞTIRILIR.. DAHA SONRA HAFİF SU ÇİLENEREK YOĞURULMAYA BAŞLANIR.. KULAK MEMESİ KIVAMINA GELEN KÖFTE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YASSI ŞEKİLDE KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR YAPILIR.. HAZIRLANAN KÖFTE PARÇALARINI TEPSİYE DİZERİZ..

DAHA SONRA ÜZERİNE SOS OLARAK TAVADA TEREYAĞINI YAKARIZ.. İÇERİSİNE PULBİBER, KARABİBER, AZCIK TUZ VE SARIMSAK KOYULUR.. HAFİF BİR ŞEKİLDE YAKILIR VE KÖFTENİN ÜZERİNE GEZDİREREK DÖKÜLÜR.. KÖFTEMİZ YEMEĞE HAZIRDIR..

AFİYET OLSUN...

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı
24 Aralık 2015 12:31

güzel bir tarif olmuş...

Reply
avatar
24 Aralık 2015 12:32

güzel bir tarif olmuş...

Reply
avatar