PUDİNGLİ KABAK TATLISI TARİFİ




KABAK TATLISI TARİFİ


BU TATLI HER YÖREDE FARKLI OLARAK YAPILMAKTADIR.  ELAZIĞ YÖRESİNDE İSE DAHA FARKLI VE LEZZETLİ BİR TARİF HAZIRLANIR..

MALZEME  : BALKABAĞI,  ŞEKER, CEVİZ, FISTIK, PUDİNG (ÇİKOLATALI/MUZLU)...

YAPILIŞI  : BALKABAĞI DİLİM DİLİM DOĞRANARAK KABUKLARI SOYULUR. DAHA SONRA KÜÇÜK DİLİMLER HALİNDE DOĞRANIR. DOĞRANAN KABAK TEPSİYE SERİLİR. DAHA SONRA ÜZERİNE ŞEKER SERİLİR.. FIRINA ATILARAK PİŞİRİLİR.. ÜZERİ HAFİF KIZARAN KABAKLAR SUYUNU SALINCA FIRINDAN ALINIR.. SERVİS TABAKLARINA KOYULDUĞUNDA ÜZERİNE CEVİZ VEYA FISTIK SERPİLİR.. ÜZERİNE YADA YANINA PUDİNG KOYULARAK DAHA LEZZETLİ BİR TATLI HALİNE GETİRİLİR...

AFİYET OLSUN...

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı