SARMISAKLI YUFKA TARİFİ



SARMISAKLI YUFKA TARİFİ


SARMISAKLI YUFKA DOĞUNUN GELENEKSEL VAZGEÇILMEZ BİR UNLU YEMEKLERİNDENDİR.

MALZEME: UN, TUZ, SU, SARMISAK, TERE YAĞI,


YAPILIŞI:  ÖNCELİKLE HAMUR YAPARIZ BİR LEĞENE UN KOYARIZ. İÇERİSİNE BİR MİKTAR TUZ VE SU EKLENEREK YOĞURULMAYA BAŞLANIR. TAM KIVAMA GELİNCE YUFKA OLARAK AÇILIR VE YANMAYACAK KADAR YUMUŞAK BİR ŞEKİLDE PİŞİRİLİR. AYRI BİR KAPTA SOYULUP TUZ İLE DÖVÜLMÜŞ OLAN SARIMSAKLAR 2 SU BARDAĞI SUYA KARIŞTIRILIR. YUFKALAR ÜÇGEN BİR BİÇİMDE KESİLEREK SARIMSAKLI SUYA BANDIRILARAK YİYİLMEKTEDİR. AFİYET OLSUN...

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı