YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI TARİFİ



YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER:
1 ad. Tavuk gögsü,
1 çay bard.arpa şehriye,
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı un,
1 ad. yumurta,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tuz,

HAZIRLANIŞI:

Tavuk göğsünü 1 litre suya koyup üzerine biraz tuz ekleyip pişirelim.. Kaynayan tavuk göğsünü aynı tencere içinde suyuna didikleyiniz. Sonra tavuk suyuna biraz daha su ilave ederek kaynamaya bırakınız. Kaynayan tavuk suyuna şehriyeyi koyunuz. Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırıp tavuk suyuna ekleyiniz. Şehriyeler kaynayana kadar karıştırarak kısık ateşte pişiriniz.
Piştikten sonra altını kapatınız ve küçük bir tavada tereyağını eriterek yakınız ve içine nane ekleyerek kavurunuz. Daha sonra bu sosu tavuk çorbasına ekleyerek karıştırınız.. Yemek servise hazırdır.. afiyet olsun...



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı