YUMURTALI SOĞANLI MAKARNA TARİFİ



YUMURTALI SOĞANLI MAKARNA

Bu yemek daha çok doğu ve güney doğu anadolu bölgesinde yapılan değişik bir lezzettir. Şanlıurfa ve çevresinde yoğunlukla yapılmaktadır.


Malzemeler:
1 paket Makarna,
2 Paket Katı Yağ,
6 Ad. yumurta,
4 Baş büyük Kuru soğan,
pulbiber, karabiber,
kimyon,
tuz,
salça,


Yapılışı:

Öncelikle makarna suya koyulur içine bir miktar tuz atılarak haşlanmaya bırakılır. Sonra içini hazırlarız. Kuru soğanlar küçük küçük doğranır ve pişirilmeye bırakılır. Pembeleşinceye kadar katı yağ ile pişirilir ve içine pulbiber, karabiber, tuz, salça koyularak karıştırılır.. pişince içine yumurtalar kırılarak pişirilir ve altı kapatılır. Haşlanan makarna süzgeçten geçirir ve yayvan bir kaba alınır.

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı