ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEĞİ TARİFİ
MAMALZEMELER :
2 adet orta boy kereviz ve taze sapları
2 adet havuç
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı domates konservesi veya yerine 1 yemek domates salçası
yarım yemek kaşığı az domates ve biber salçası karışımı
Tuz , zeytin yağı
1 çay bardağı haşlanmış nohut
HAZIRLAMASI : Öncelikle soğanı soyup yemeklik doğrayınız. Zeytin yağında kavurup, havuçları yıkayıp daire olarak dilimleyiniz. Soğanları ve havuçları ekleyip kavurarak yumuşaması için kapağını kapatınız. Havuçlar kavrulurken, kerevizlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın , taze olan saplarını da 4 santim olacak şekilde kesiniz. Kerevizler çabuk kararacağından hızlıca karartmadan yapmak için en son yapın veya bekletecekseniz kararmaması için limonlu suda veya unlu suda bekletebilirsiniz. Yumuşayan havuçlara önce az salçayı koyup karıştırın, ardından domates sosunu ekleyerek pişirmeye devam ediniz. En son kerevizleri ve saplarını ekleyip , tuzunu ilave edip , 5 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı pişiriniz. Kerevizlerin üzerine sıcak su ekleyin , kerevizleri geçmeyecek yüz yüze gelecek kadar sıcak su yeterlidir, ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın , 30 dakika kadar pişirip , haşlanmış nohutları ekleyin , pişirmeye devam edin , yemek tam kaynadığında ocaktan alıp , sıcak olarak yanında yoğurt veya pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...