PATATESLİ PRASA SARMASI TARİFİ
MALZEMELER:
4 Ad. orta boy patates
5 Adet iri ve geniş pırasa
150 gr sana klasik
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tutam karabiber
Tuz
YAPILIŞI :
Pırasaların baş kısmından uçlarını keserek dikkatlice yapraklarına ayırıp yıkayınız. Derin bir tencerede su kaynatınız. Pırasa yapraklarının önce yeşil, daha sonra beyaz kısımlarını yavaşça kaynar suya bırakın. Yaprakları, yaklaşık 4 dk. kadar kaynayan suda tutun ve soğuk su dolu bir kaba alıp bekletin. Patatesleri soyup yaklaşık 1 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayınız. Bir tencerede suyu kaynatın (pırasa için kaynattığınız suyu kullanabilirsiniz) ve patatesleri içine atıp 3-4 dk. kadar haşlayınız. Tere yağını bir tavada eritin. İçine soğanları ekleyip kavurunuz. Patatesleri de ilave edip 7-8 dakika kısık ateşte pişirin (bu esnada, daha önceden kaynatmış olduğunuz patates suyundan ilave ederek patateslerin daha çabuk pişmelerini sağlayabilirsiniz. Patatesleri sudan çıkarıp, sıcakken çatalın tersiyle hafif pütürlü kalacak şekilde ezin
Bir kabın içinde baharatları karıştırıp, patateslere ekleyiniz. Pırasa yapraklarını süzerek soğuk sudan çıkarınız ve bir bez üzerine yayınız. Pırasaları 3-4 cm’lik şeritler halinde kesiniz. Hazırladığınız şeritlerin üzerine bir kağıt havlu ile hafifçe bastırarak nemini alınız. Pırasa şeritlerinin beyaz kısmına bir yemek kaşığı baharatlı patates püresi yerleştiriniz. Muska böreği gibi kıvırarak üçgen dolmalar şeklinde sarınız. Bir yumurtayı yaklaşık bir çorba kaşığı un ile çırparak akışkan bir bulamaç elde ediniz.
Bir tavada 100 gr yağ ısıtınız. Pırasa üçgenlerini birer ikişer bulamaca bulayıp tavaya yerleştiriniz. Her iki tarafını kızartıp ocaktan alınız. Üçgenlerin üzerine bir tutam