KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE

KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER
250 GR. TEREYAĞI
3 AD. YUMURTA (1 AD.SARISI AYRILACAK)
2 SU BARDAĞI KRU ÜZÜM
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU VE VANİLYA
1 AD.LİMON
5 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

HAZIRLANIŞI
BİR KABIN İÇİNDE TEREYAĞI YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ ÇIRPARAK KARIŞTIRINIZ. DAHA SONRA VANİLYA KURU ÜZÜM VE LİMON KABUĞU RENDELENEREK EKLENİR. SONRA UN VE KABARTMA TOZU KATILARAK YOĞURULUR. İYİCE YUMUŞAYAN HAMUR 5 PARÇAYA AYRILIR. YAPIŞMAMASI İÇİN UN SERPİLİR. HER PARÇA HAMUR AÇILARAK RULO ŞEKLİNDE SARILIP BUZDOLABINDA 1SAAT DİNLENDİRİLİR. ÇIKARILINCA YUMURTA ARISI İLE 1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRILARAK HAMURLARIN ÜZERİNE SÜRÜLÜR. BİRER PARMAK ARA İLE KESİLİR. ÖNCEDEN ISITILAN 200 DERECELİK FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN..



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı