DAMLA SAKIZLI ET TARİFİ
MALZEMELER
750 GR. DANA İNCİK
1 YM.KAŞ.TEREYAĞI
10 AD. ARPACIK SOĞANI
3 AD. KAYISI
3 AD. SİYAH ERİK
1 SU BARDAĞI BADEM
1 AD. DAMLA SAKIZI
1 TUTAM YENİBAHAR
1 TUTAM MUSKAT
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI
ETİ TAVADA TEREYAĞI İLE KAVURUNUZ. BİRAZ SU EKLEYİP KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE BIRAKINIZ. YARI PİŞMİŞ KIVAMA GELDİĞİNDE YEMEKLİK SOĞANLARI KÜP KÜP DOĞRANMIŞ KAYISILARI ERKLERİ VE TARÇIN ÇUBUĞUNU EKLEYİNİZ. İYİCE PİŞTİKTEN SONRA ALTINI KAPATINIZ VE İÇİNE MUSKAT , YENİBAHAR, RENDELENMİŞ DAMLA SAKIZINI İLAVE EDİNİZ. 5 DK. DİNLENDİREREK SERVİS YAPINIZ.. AFİYET OLSUN..