KADINBUDU KÖFTE YEMEĞİ


KADINBUDU KÖFTE YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER  :
Yarım kilo kıyma
2 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 yumurtanın sarısı
Karabiber, tuz.
Kızartmak için:
3 yumurta (çırpılmış)
Yarım su bardağı un
Kızartmalık yağ

HAZIRLAMASI  : Köftemiz akşam yemekleri için misafiriniz gelecekse enfes bir seçim olan nefis köfte tarifleri arasında yer alıyor. Kolay köfte tarifleri arasında olan kadınbudu köfte için alacağınız kıyma az yağlı olsun, Pirinç kırık pirin olsun, bol bol baharat kullanın ve en önemli ise kızartırken kullanacağınız galeta unu mutlaka kalın iri taneli olsun. Ne kadar iri taneli galeta ununa bularsanız, kızaran kadın budu köfteler bir o kadar lezzetli olur. Bunun yanında yoğurduğunuz kadınbudu köfte harcını buzdolabında en azından 3 saat kadar bekletirseniz dinlenen köfte harcı daha lezzetli hale gelir. Köfteyi kızartırken biraz meşakkatli olduğu kadar  daha lezzetli kızarıyor. Şöyle ki köfteleri önce una sonra galeta ununa, sonra yumurtaya sonra tekrar galeta ununa buluyorum böylece çift galeta unu ile sıvanan köfte kızarınca içi yumuşacık, dışı çıtır çıtır olan bir köfteye dönüşüyor. Size en kolay gelen herhangi bir tarifi seçebilir ve deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı