ISPANAKLI YUMURTA TARİFİ


ISPANAKLI YUMURTA TARİFİ

Malzemeler:
1 Kğ Ispanak,
3 Adet Kuru Soğan,
4 Kaşık Zeytinyağı,
4 Adet Yumurta,
1 Kaşık Domates salçası,
Tuz, Karabiber, Pulbiber,

Kimyon, Tereyağı,

Yapılışı:
Ispanağın yapraklarını elle ayıralım. Yaprakları doğramadan 2-3 defa bol suyla yıkayalım ve süzülmeye bırakalım. Geniş bir tava veya tencerede Zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanları pembeleşinceye kadar pişirelim. Domates salçasını da ilave ederek karıştıralım. Ispanakları ayrı bir tencerede diriliğini kaybedip kendini salana kadar kendi buharında haşlayalım. Suyunu salmadan önce ocağı kapatalım. Ispanakları soğutarak mutfak tahtası üzerinde doğrayarak kavurduğumuz kuru soğanlarla karıştıralım. Ispanakları az pişirelim ve 
Tuz, karabiber, pul biber, kimyonu da atarak karıştıralım. Yumurta beyazların çırparak az tuz ilave edip ıspanağın içine gezdirerek dökelim. Kısık ateşde hiç karıştırmadan pişirelim. Yumurta sarısı için ıspanak üzerinde yuvalar açalım. Yuvaların içerisine tek tek sarıları koyalım. Üzerine tuz sepelim tencerenin kapağını kapamadan az pişirelim. Üzerine Tereyağında az pulbiberi yakarak dökeriz ve servise bu şekilde getirilebilecektir.

Afiyet olsun. 


PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı