PATLICAN OTURTMA (PATATESLİ) YEMEK TARİFİ


PATLICAN OTURTMA (PATATESLİ) YEMEK TARİFİ

Malzemeler :

350 Gr. Normal Kıyma,
2 Adet Patates,
2 Adet Kemer Patlıcan,
2 Adet Soğan,
3 Diş Sarımsak,
1 Kaşık Salça,
Tuz, Karabiber,
Kırmızı Pul Biber,
  • Toz Biber,
2 Kaşık Zeytinyağı,
Sıvı Yağ.
Sosu : 1 Kaşık Salça, 1 Bardak Su.
Süsleme İçin : Domates ve Biber.
Sunum Hazırlaması : Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım. Tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. İçine soğan, sarımsak ve zeytin yağını ilave ederek  10 dakika pişirelim. Sonra baharatları, tuz ve salçayı ilave ederek karıştıralım. Patatesleri iri küp şeklinde doğrayalım. Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyalım ve orta kalınlıkta daire şeklinde doğrayalım ve tuzlu su içinde 10 dakika bekletip, suyunu süzelim. Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım. Patatesleri  ve daha sonra patlıcanları kızartalım. Orta boy borcama kap içine kızarmış patatesleri yerleştirelim ve üzerine kıymalı harcın yarısını döküp yayalım. Kıymalı harç üzerine kızarmış patlıcanları yerleştirelim. Daha sonra kalan kıyma harcını kızarmış patlıcanların üzerine dökerek yayalım. Servisten önce üzerini domates ve biber ile süsleyelim.
Sosu için; Bir kase içine salçayı, suyu koyarak karıştıralım ve yemek üzerine gezdirerek dökelim.
Borcamdaki yemeğimizi  175° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirerek sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.


PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı