TULUMBA TATLISI TARİFİ


TULUMBA TATLISI TARİFİ

Malzemeler :

8 Kişilik
2 Kaşık Tereyağı veya margarin
6 Fincan Su
1/2 Çay kaşığı tuz
6 Fincan Un
4 adet Yumurta
Kızartmalık sıvı yağ, Hindistan cevîzi veya fındık -fıstık tozu.
Şerbeti için Malzeme : 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su , Yarım limonun suyu.
Hazırlaması : Öncelikle Şerbetini hazırlarız ve suyu, şekeri ve limonu tencereye koyarak ocağa alırız. Şerbet malzemelerini hazırlarken arada karıştırarak kaynatır kıvamını bulunca ocaktan alırız ve soğumaya bırakırız. Bir tencereye tere yağını koyarak eritiniz. Tuz ve suyu ekleyip kaynatınız. Su kaynayınca unu boşaltıp iyice karıştırınız. Hamur tencerenin ortasında toplanmaya başlayınca soğumaya bırakınız. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek ilave ederek hamuru iyice yoğurarak yediriniz.  Hamuru krema sıkacağına doldurunuz. Kızgın yağda istediğiniz uzunlukta parçalar sıkın ve ocağın altını kısıp tavaya arada sallayarak kızartınız. Kızaran hamurları kevgir ile yağdan çıkarıp soğuk şerbetin içine atınız. Tulumba tatlılar şerbetini çekince servis tabağına alınız ve  isteğe göre Hindistan cevizi, fındık veya fıstık tozu serpiniz servis yapabilirsiniz.

PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı