ÇILBIR TARİFİ
Malzemeler : ( 5 Kişilik)
8 Adet Yumurta,
4 Adet Sarımsak,
500 Gr. Yoğurt,
150 Gr.Tereyağı,
20 Gr.Toz Kırmızıbiber.
4 Adet Sarımsak,
500 Gr. Yoğurt,
150 Gr.Tereyağı,
20 Gr.Toz Kırmızıbiber.
Yapılışı :
Geniş bir tencereye üç litre su doldurup kaynatınız. 8 Adet yumurtayı tek tek bir kepçenin içine kırınız. Yumurtaların dağılmamasına dikkat ederek kaynayan suyun içine bırakınız.
2-3 Dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alarak servis tabağına yerleştiriniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızıbiberi yakarak gezdirip servis yapınız. Afiyet olsun....
2-3 Dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alarak servis tabağına yerleştiriniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızıbiberi yakarak gezdirip servis yapınız. Afiyet olsun....