YOĞURTLU KEBAP TARİFİ


YOĞURTLU KEBAP TARİFİ

MALZEMELER:

500 Gr. Kuzu Eti,
1 Çaybardağı Sıvı Yağ,
Tuz, Karabiber, Kekik,
3 Kaşık Domates Salçası,
2 Kaşık Tereyağı,
500 Gr. Yoğurt,
1 Su bardağı su,
5 Ad. Pide Ekmek,

HAZIRLANIŞI:

Kuzu Etlerini kuşbaşı  şeklinde kesip sıvı yağda bir güzel kavurunuz. Üzerine tuz, karabiber ve kekik serpip ocaktan alınız. Diğer tarafta domates salçasını sulandırıp bir sos tavasında koyulaşıncaya kadar kaynatınız. Yoğurdu su katmadan çırparak hazırlayınız. 
Pideleri kuşbaşından biraz büyük olacak şekilde parçalar halinde doğrayınız. Büyük bir servis tabağına kuşbaşı olarak doğradığınız ekmek parçalarını yayınız. Üzerine domates sosunu gezdirerek  etleri yayınız. Etlerin üzerine çırpılmış yoğurtla kaplayarak erittiğimiz tereyağını gezdirerek dökelim. Yemeğimizi servis yapabiliriz.



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı