PRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ TARİFİ


PRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

3 Ad. Kabak,
2 Ad. Kuru Soğan,
4 Ad. Havuç Orta boy,
2 Kaşık Prinç,
1 Kaşık Domates Salçası,
3 Diş Sarımsak,
1 Çaybardağı Zeytinyağı,
Tuz, Karabiber,
Dereotu bir tutam,
2 Su Bardağı Sıcak Su,
1 Kase Yoğurt.

HAZIRLAMASI :

Kabakları soyarak dilimleyiniz. Kabaklar büyük ise dilimleri ortadan ikiye bölerek yapabilirsiniz. Tencereye zeytinyağını ekleyerek kesmiş olduğunuz soğanları ekleyiniz ve pembeleşinceye kadar kavurunuz. Daha sonra salçayı ekleyerek kavurmaya devam ediniz. Dilimlenmiş kabakları ilave ediniz. İlk 5 dakika harlı ateşte pişiriniz ve daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların pişmesini sağlayınız. Yaklaşık 8-10 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak su ilave ediniz. Tuzunu , karabiberini de ekleyerek kısık ateşte pişiriniz. Üzerine kıyılmış  dereotunu serpebilirsiniz. Yanında yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun..



PAYLAŞ

Author:

Önceki Yazı
Sonraki Yazı