MAKLUBE YEMEĞİ
MAKLUBE YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER :
500 gr kuşbaşı doğranmış et.
2 su bardağı pirinç
2 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
havuç, turp, domates, maydanoz, yoğurt
YAPILIŞI:
Derin bir tencerede etleri kavurunuz. Etleri tencereden almadan üzerine yıkadığınız pirincin yarısını dökünüz. Halka halka kestip kızarttığınız patatesleri pirincin üzerini kaplayacak şekilde diziniz. Üzerine kalan pirinci dökerek düzeltin. Pirinçlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak koyunuz. Tuzu ve pirinçlerin üzerini bir parmak kadar geçecek sıcak suyu ilave ettikten sonra kapağını kapatınız. Karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Pilav demini aldıktan sonra bir tepsinin ortasına etler üst kısımda kalacak şekilde tencereyi çeviriniz.
Pilavın etrafını isteğinize göre hazırlamış olduğunuz salata ve yoğurt ile süsleyin. Biz resimdeki gibi süsledik siz de kendi zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..