PAPAZ YAHNİSİ YEMEĞİ
PAPAZ YAHNİSİ YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tere yağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kuru soğan 1,5 kg kuzu Kuşbaşı 500 gr arpacık soğan 1 baş sarımsak 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI :
Güveçte tere yağını eritip üzerine eklenen sıvı yağını ısıtalım. Kuru soğanları kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ekleyelim. Ardından arpacık soğanları da sarımsakları kabuklarıyla birlikte ilave ederek hafif karıştıralım. Bu sırada bir su bardağı su ile salçayı sulandıralım. İçine tuz, şeker ve baharatları koyup karıştıralım. Hazırlanan harcı güvece ilave edelim. Ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakalım.
Pişmesine az bir süre kala sirkeyi ilave ederek altını kısalım. Sıcak halde servis edelim. Afiyet Olsun.