ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER :
500 Gr. Bezelye,
1 Ad. Orta Boy Kuru Soğan,
2 Ad. Orta Boy Kuru Patates,
2 Adet Havuç,
Yarım su bardağı Zeytinyağı,
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası,
Tuz, Karabiber, Pulbiber,
2 Su Bardağı Su
YAPILIŞI :
Soğanı rendeleyerek zeytinyağında 2 dakika kavurunuz ve kare doğranmış havuçları ilave ediniz. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra salçayı koyunuz. Bezelye ve patatesi ilave ediniz.Azar azar suyunu dökerken bir taraftan da karıştırarak salçanın iyice dağılmasını sağlayınız.Suyun tamamını dökünüz. Tuzunu atınız ve sebzeleri yumuşayıp pişene kadar kapağı kapalı olarak pişiriniz. Beraberinde tereyağlı pilav ile harika oluyor.
Not: Vermiş olduğumuz su miktarı az gelecek olur ise sıcak su ile ilave yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...